keskiviikko 15. huhtikuuta 2020

Testailua suihkemaisilla ravintolisillä


Tämä postaus on sikäli kaupallinen, että pyysin Nordic Healthilta testaukseen suihkemaisia ravintolisiä muutamalle ihmiselle testattavaksi ja ideaani suostuttiin ilomielin. Itseänikin kiinnosti ihmisten kokemukset, koska jossakin määrin käytän näitä tuotteita itsekin ja suosittelen niitä toisinaan myös työssäni. Halusin myös auttaa testausprojektilla paria testihenkiöistä, koska tiesin heidän olevan melko vähävaraisia ihmisiä, jotka tekevät myös pyyteettömästi vapaaehtoistyötä toisten hyväksi ja ovat myös motivoituneita pitämään itsestään, ravitsemuksestaan ja elintavoistaan huolta.

Valitsin testihenkilöt eri ikäryhmistä ja erilaisin taustoin. Haastattelin heitä heidän kokemuksistaan tuotteiden parissa nimenomaan siitä näkökulmasta, miten he kokivat tuotteiden käytön arjessaan verrattuna esimerkiksi tabletti- ja kapselimuotoisten ravintolisien käyttöön.


Testaaja 1, mies, 17-vuotta, perusterve, mutta raudanpuutos todettu

Testaajalla oli käytössä vahva rauta, D-vitamiinisuihke ja monivitamiinisuihke. Hänen mielestä kaikkia tuotteista on helppo käyttää ja hän käyttää mieluummin suihkemaisia tuotteita, sillä tabletit ja kapselit saattavat tuntua ikävältä kurkussa. D-vitamiinia ja rautaa hän kuvaa hyvänmakuisiksi, mutta monivitamiini ei ole yhtä hyvänmakuinen.

Kaikki testaajat ovat tästä asiasta samaa mieltä ja valmistajalta sain myös tiedon, että monivitamiinin suhteen onkin ollut vaikeaa saada makua kohdilleen ja kyseessä on jo kolmas makuvariaatio. Nyt vaikuttaa siltä, että maun kanssa on onnistuttu, sillä kukaan testaajista ei kuitenkaan pidä makua sellaisena että sen vuoksi jättäisivät tuotteen käyttämättä tai valitsematta. Se vain ei ole heidän mielestään yhtä hyvän makuinen kuin muut tuotteet.

Testaaja 1 pitää myös hyvänä asiana sitä että jos matkustaisi pidemmäksi aikaa pois kotoa, suihkeet ovat kätevän kokoisia ottaa mukaan. Ei tarvitse raahata mukana isoa purkkiarmeijaa.

Testaaja 2, kolmikymppinen nainen, uupumusta ja suolisto-ongelmia, todettuja ravintopuutoksia ja mm. raudanpuutos

Käytössä testaajalla oli vahva rauta, monivitamiini, D-vitamiini ja B12-vitamiini

Näin hän itse raportoi tuotteiden käytöstä minulle sähköpostitse: "Ikä 32, syynä käyttää ravintolisiä on selvät todetut puutokset ja kilpirauhasen toiminnan tukeminen. Ravintolisiltä toivon, että niiden avulla arvot saadaan tarpeellisille tasoille ja elimistön toiminta toipumaan normaaliksi.

Suihkeiden käyttö on äärimmäisen helppoa ja pidän niistä erityisesti, koska kapseleista saan helposti vatsaongelmia, suihkeet on vapauttaneet niistä huolista kokonaan.
Maut on onnistuneet ja hyvät, ainoastaan multivitamiinisuihkeessa oleva maku on voimakas eikä järin miellytävä itselleni. Ilmeisesti suihkeessa olevan jodin vuoksi, se on otettava aamupäivällä/päivällä, muussa tapauksessa yön unista ei tule rauhallisia sykkeiden nousun vuoksi.
Lisäksi multivitamiinissa on paljon kaikenlaista, siksi alussa oli hieman arkuutta mitä muuta ja kuinka paljon voin ottaa, mutta pienen opettelun jälkeen sen käyttö on vähentänyt purkkiarsenaalia merkittävästi!
Hyvät rutiinit auttaa muistamaan myös ravintolisät, ne on siis tullut otettua joka päivä.
Ajattelisin, että kaikki ne, jotka saa esimerkiksi rautalisästä tai muista kapselivalmisteista vatsaongelmia, saattaisi hyötyä suihkeista, samoin useita eri tuotteita käyttävät. Nämä on niin paljon helpompia ja kulkee mukana paljon kätevämmin kuin kauhea purkkikasa. ...ja tietenkin kaikki, jotka haluaa helppoutta elämään!"

Testaaja 3, viisikymppinen nainen, joka epäilee itsellään kilpirauhasen vajaatoimintaa, mutta sitä ei vielä todettu. Lisäksi hänellä on raudanpuutetta ja B12-vitamiinin puutetta ja pitkäaikaista uupumusta

Testaajalla oli käytössään D-vitamiini, monivitamiini, vahva rauta, B12 ja Nordic Healthin ihotuotteista Uni Magnesiumvoide.

Testaaja kuvaa tuotteita "erittäin miellyttäviksi" käyttää ja hän pitää niiden mausta, erityisesti B12-vitamiinisuihkeen mausta, jota hän kuvaa "taivaalliseksi". Hän kertoi myös että vaikka ei aluksi pitänyt kovin paljoa monivitamiinisuihkeen mausta, siihen tottui muutamassa päivässä. Hän pitää suihkemaisten ravintolisien käytön etuna itsellään sitä, että hän tulee paremmin käyttäneeksi tuotteita joka päivä. "On inhottava nieleskellä kourallinen pillereitä ja helposti ne jää sitten ottamatta".

Testaaja 3 suosittelee Nordic Healthin suihkemaisia ravintolisiä kaikille, jotka haluaa käyttää ravintolisiä, mutta joilla meinaa pillerit jäädä purkin pohjalle. Hän kiittelee sitä, että rautavalmiste ei aiheuttanut vatsaongelmia ja ummetusta, joista hän on aikaisemmin rautavalmisteita käyttäessään kärsinyt. Univoidetta hän on hieronut jalkoihinsa iltaisin ja hänen mielestä siinä on aivan ihana tuoksu ja on mukava käydä nukkumaan kun on ensin rentoutunut hieromalla jalat voiteella. Hänen tyttärensä oli myös tullut hänen luoksensa kylään ja saanut rentouttavan jalkahieronnan univoiteella.

Testaaja 4 olen minä, eli nelikymppinen monisairas, mutta sitkeä sissi. Tiedän että minulla on sairauksieni vuoksi lisääntynyt tarve monille ravintotekijöille ja täydennän ravintolisiä käyttämällä melko terveellistä ruokavaliotani varmistaakseni ettei terveyteni heikkene ainakaan sen vuoksi että minulla ilmenisi ehkäistävissä olevia ravintopuutoksia. Tavoitteenani on myös pitää immuunipuolustukseni mahdollisimman hyvässä terässä.

Käytössä testauksessa minulla oli B12-suihke (todettu lievä puutos, joten kuuri tarpeen), monivitamiini ja D-vitamiini, jossa on mukana myös K2-vitamiinia. Kaikkia tuotteita, paitsi D-K2-vitamiinia käytin ohjeiden mukaan, sillä menossa on D-vitamiinitasojen nosto ylemmälle tasolle, koska D-vitamiinin annoksen laskeminen 125µ:n annoksesta 50µ:n annokseen oli laskenut D-vitamiinitasojani liian alas laboratoriokokeiden perusteella. Käytin siis neljän suihkauksen sijasta viisi, koska tavoitteenani on käyttää pitkäaikaisesti 100µg:n D-vitamiiniannostusta.

Kolmostestaajan kanssa olen aivan samaa mieltä B12-vitamiinisuihkeen mausta. Se on aivan taivaallinen. Monivitamiinin maku oli minulle aivan ok, mutta ei yhtä hyvä kuin B12-vitamiinin ja D-K2-vitamiinin, jonka maku sopii raikkautensa puolesta mielestäni sellaiseksi jota voi vaikka suihkia viimeiseksi kun on jo muita ottanut ja esimerkiksi aterioinnin päättänyt ja se jättää vähän samanlaisen raikkaan tunteen suuhun kuin jokin raikas hyvänmakuinen suuvesi.

Yllätyin myös siitä miten kätevältä suihkeiden käyttäminen tuntui. Pidin suihkeita keittiössä silmien korkeudella olevassa avohyllyssä, josta oli helppo muistaa aamulla niitä käyttää. Koska käytän monenlaisia ravintolisiä ja joudun valitettavasti syömään myös lääkkeitä kilpirauhasen vajaatoimintaan ja munuaissairauteeni, suihkeet toivat kivaa vaihtelua tabletti- ja kapselirumbaani.

Kapseleita ja tabletteja ei tarvittu niin paljoa ja se oli jopa vähän outoa. Olen tottunut testaajien mainitsemiin kourallisiin pillereitä tai niihin kauheisiin purkkikasoihin. Suhtaudun ravintolisiini siten, että ne, nimensä mukaisesti, toimivat ravintoni jatkeena ja auttavat varmistamaan ravintoaineiden saantia. Mielelläni käytän näitä tuotteita jatkossakin osana ravintolisäohjelmaani, vaikka siis itseä eivät pillerit ja kapselit sinänsä häiritse. Ne eivät vaan ole niin hauskoja kuin nämä suihkeet ja toki tiedän, että näistä suihkeista vaikuttavat ainesosat imeytyvät hyvin!

Pidän siitä että Nordic Healthin tuotteet on suunniteltu niin kuluttajaystävällisiksi ja lisäksi niiden imeytyminen on varmistettu tutkimalla. Lisäksi tuotteita testataan kuluttajilla ja kuunnellaan tarkkaan kuluttajien antamaa palautetta. Lisätietoja tuotteista löytyy nettisivulta:
https://www.nordichealthsprays.fi/

Alennuskoodi

Minulla on ilo ilmoittaa, että voin tarjota Nordic Healthin verkkokaupasta lukijoilleni 10%:n alennuksen koodilla "Ninni". (koodi tulee verkkokauppaan ilman heittomerkkejä) Koodi on voimassa toukokuun loppuun asti.