3. Suositukset

Asiakkaat:

"Olen ollut erittäin tyytyväinen käyntiini Nina Saineen vastaanotolla. Hänen oman kokemuksensa vuoksi hänellä on paljon tietoa ja vinkkejä, miten edetä oman terveydentilansa kartoittamiseksi ja mistä kannattaa aloittaa. Hän on hyvin perusteellinen työssään."

Tytti T, tuoteneuvoja
"Kävin Ninan vastaanotolla viime vuonna kevättalvella. Takana oli pitkä taistelu kroonisen stressitilan ja uniongelmien kanssa, jotka johtivat hormonitasapainon sekoamiseen ja lopulta kilpirauhasen vajaatoimintaan. Taustalla ärsyttävä astma, jonka syytä ei koskaan selvitetty ja johon 17 vuotta käyttämäni kortisonilääkitys alkoi pikkuhiljaa ahdistaa. Lääkärit ja labrat oli koluttu, yksi sanoi yhtä ja toinen toista, mutta tasapainoa ei vaan tuntunut löytyvän. Ninalle elämänstooria kirjoittaessa tuli kaiveltua vanhoja tietoja ja pohdittua omaa terveydentilaa jatkumona - jo se oli erittäin hyödyllinen harjoitus.

Vastaanotolla Nina kävi vielä kaiken läpi seikkaperäisesti ja teki selventäviä kysymyksiä. Halusin neuvoja erityisesti ravitsemus- ja lisäravinneasioissa, koska näihin kysymyksiin eivät lääkärit ota yleensä mitään kantaa. Ninalla on valtava vertaistukikokemus ja hän hyödyntää sitä taitavasti, yhdistäen opinnoistaan saatua tieteellistä tietoa laajaan kokemusperäiseen tietoon. Pidän Ninan tavasta asettua ihmisen äärelle pohtimaan, mikä tutkintalinja auttaisi nyt ja mikä pidemmälle. Nina myös kertoo näkemyksensä selkeästi eikä epäröi ohjata eteenpäin muille asiantuntijoille, jos ajattelee siitä olevan apua. Käyn varmasti Ninan vastaanotolla toistekin hakemassa selkeyttä ravitsemusasioihin ja terveyden vaalimiseen muutenkin! "

Maria Pohjanvuori, konsultti / yrittäjä

"Tutustuin Ninaan alunperin muutama vuosi sitten vertaistuen parissa, ryhmien ylläpitäjinä ja eräänlaisina kollegoina siinä tehtävässä. Ninan vahvuuksiin kuuluu todella runsas tietämys ja käytännön kokemus, ja tiesin heti kenen puoleen käännyn kun tarvitsin tulkinta-apua ruoansulatus- ja aminohappotesteihin. Nina teki perusteellisen taustatyön sekä minusta että testieni tuloksista, ja kävimme ne yhdessä läpi. En pelkästään saanut neuvoja mitä korjata esimerkiksi lisäravinteiden osalta, vaan myös hän selitti minulle kohta kohdalta analysoiden taustatietoni ja testitulokseni läpi, eli mistä mikäkin voi johtua. Syy, seuraus ja mahdollinen korjausliike. Moni asia itselleni on hyvinkin selvää ravintovalmentajana ja jaamme Ninan kanssa paljon samoja näkemyksiä ravinnon pääperiaatteista, mutta pikkutarkka tietämys ihmisen fysiologiasta ja biokemiasta sekä laaja kokemus vertaistuesta ovat hänen vahvuutensa. Suosittelen lämpimästi."


Katja Kesti, PT, ravintovalmentaja, Oulu

"Pidin lottovoittona sitä että pääsin Ninan ravintovalmennukseen. Hänen ammattitaitonsa on huippuluokkaa ja tapa jolla hän osaa tuoda tietämyksensä on miellyttävä. En kokenut saavani irrallisia ohjeita ja kehoituksia vaan hän osasi kokonaisvaltaisesti herättää omaa oivallustani tavalla joka asettuu osaksi minun elämääni. Tunsin itseni koko valmennuksen ajan arvostetuksi ja tärkeäksi. Tietämyksen lisäksi Ninalla on siis taito kuunnella ja lukea valmennettavaansa, sekä mieletön rohkeus tai tietämys kehittää asioita myös valtakunnallisella tasolla tähän samaan suuntaan. Oman stressin sekoittaman kehoani en olisi halunnut lähteä kenenkän muun ohjeilla viemään kohti hyvinvointia.”


Birgitta Kulmala, opettaja, ohjaaja, valokuvaaja


Yhteistyökumppanit:


"Nina Saine auttaa ihmisiä suurella sydämellä ja viisaudella, itseään
säästämättä. Hän on elävä esimerkki siitä, kuinka mahdoton tulee
mahdolliseksi."

Taija Somppi, yleis- ja verisuonikirurgi

"Olen tutustunut Ninaan Suomen Ravintoterapiayhdistyksessä, jossa molemmat toimimme hallituksen jäseninä. Nina on innokas blogaaja, intohimoinen ravintotietäjä ja kilpirauhasasioissa tiukka asiantuntija. Nina auttaa Sinua varmuudella- suosittelen lämpimästi."

Niina Finne-Hyttinen
NLP Consulting Manager, NLP Master, eMBA

"Nina Saine on kokemusasiantuntija, jonka tietotaito on mielestäni tämän hetken kovinta tasoa Suomessa, mitä tulee kilpirauhasen vajaatoiminnan tuntemiseen ja sen tukihoitoon ravintoterapeuttisin keinoin. Hän tekee asioita asiakkaan parhaaksi ja saa miettimään ja pohtimaan asioita monesta eri näkökulmasta. Sydäntietoinen, nopeaälyinen ja reagointikykyinen upea yhteistyökumppani."

Pike Hilakari, toimittaja, kirjoittaja

"Olen oppinut tuntemaan Nina Saineen sosiaalisen median kautta. Ninalla on aivan erinomainen asenne työhön ja erityisesti terveysasioiden tutkimiseen. Hänen tiedot esimerkiksi kilpirauhassairauksista on ollut hyödyksi terveysblogini lukijoille. "

Christer Sundqvist, filosofian tohtori, biologi, terveystoimittaja, bloggaaja

"Nina on analyyttinen luonne, aina opiskelemassa ja ideoimassa uutta ja syventämässä tietämystään. Hän on kävelevä todistus siitä mitä tapahtuu kun itse ottaa vastuun omasta hyvinvoinnista. Oman kokemuksen pohjalta Nina on vertaistukitoiminnan kautta auttanut jo satoja ja opiskelee nyt alalle ammattia."

Susa Hanyi, Nordic Laboratories


"Tutustuin Ninaan ravintoneuvojaksi opiskellessani ja olin täysin ällikällä lyöty hänen valtavan tietomääränsä suhteen ja edelleenkin, joka kerta kun Ninan tapaan, hänen osaamisensa korkea taso ihmetyttää minua. Jos itselleni tai läheiselleni tulee joskus kilpirauhasongelmia, käännyn varmasti Ninan puoleen ja voin lämpimästi suositella häntä kaikille!"


Tuija Holmberg, ravintoneuvoja, yrittäjä