maanantai 1. maaliskuuta 2021

Puhdas+:n ihonhoitotuotteita nelikymppisen nahistuvaan nahkaan
Tuoteyhteistyö Nordic Nutrishop (lukijoille alennusta 10% koko tuotevalikoimasta koodilla nina10)

https://www.nordicnutrishop.fi/

Ihohistoriaani

Nuoruuden ammatissa kampaajana, tuli pidettyä ihosta aina mahdollisimman hyvää huolta ja meikattua joka päivä töihin. Jälkikäteen ajateltuna saatoin käyttää turhankin kalliita ja hoitavia tuotteita nuorelle iholleni. Minua vaivasi silloin vuosikausia aikuisiän akne, jota hoisin eittämättä liian kuivattavilla ja ihoa ärsyttävillä tuotteilla kun yritin vain äkkäi saada finnit "tapettua".

Myöhemmi kolmekymppisenä selätin aknen ravintoterapialla. Kohdallani vähän isoannoksisempi E-vitamiini viimeisteli homman. Mittauksissa sitä oli eniten pulaa, vaikka sain sitä kyllä jonkin verran ruoasta ja monivitamiinista. Muutaman kuukauden erillisen E-vitamiinikuurin jälkeen iho oli puhdas ja jäljellä oli vain vähän punertavia jälkiä kohdissa, joissa finnejä oli ollut. Myöhemmin nekin hävisivät. Oli oikeasti aivan mahtavaa voida mennä ulos ilman meikkiä. Olin käyttänyt tosi paksuja ja peittäviä meikkivoiteita ja nyt meikatessa pärjäsin ihanilla läpikuultavilla versioilla.

Ihotyyppini muuttui myös kolmikymppisenä hyvin toisenlaiseksi. Aikaisemmin minulla oli ollut sekaiho, joka oli osasta kohtaa kuiva ja osasta kohtaa rasvainen. Nyt minulla olikin yllättäen kuiva iho ja tulin aika laiskaksi hoitamaan sitä. Uusissa opinnoissa ja uudessa työssä en tuntenut enää niin tarvetta meikata, ellen sitten ollut esimerkiksi haastateltavana tai pitämässä luentoa. Olen viime vuodet saattanut olla niin laiska hoitamaan ihoa, että olen vain suihkun jälkeen lätrännyt siihen nopeasti jotakin voidetta, jota on sattunut olemaan. Mieluiten mahdollisimman rasvaista ettei nahka kiristä. Vartalon ihoa olen myös joutunut rasvaamaan, koska munuaissairauteni aiheuttaa ihon kuivumista ja kutisemista. Puuduttava ja kyllästyttävä rutiini, ellei sitten välillä vaihtele tuotetta. Onnekseni en ole tuoksuherkkä, joten se miltä tuote tuoksuu on osa elämystä.

Hiljattain havahduin siihen, että kosteusköyhä ihoni on alkanut näyttää vanhenemisen merkkejä. Ei minua vanheneminen haittaa. Minulle on täysin ok näyttää ikäiseltäni. Terveys ja hyvinvointi on viime vuosina tullut minulle hyvin paljon tärkeämmäksi kuin ulkonäkö. Kiinnostuin kuitenkin siitä ihan uteliaisuuttanikin, että millaisiin tuloksiin hyvillä tuotteilla voisi ihonhoidon suhteen päästä. Niinpä pyysin Nordic Nutrishopilta tuotteita kokeiluun ja lupasin raportoida tänne blogiin tuloksista. 

Tuotteet, joita kokeilin ovat seuraavat:

-Puhdas+ Hyaluronihapposeerumi Tyrni
-Puhdas+ New Skin eye serum
-Puhdas+ Bee Venom kasvovoide
-Puhdas+ Jojoba Oil
-Puhdas+ Silky Feet 4-tehoinen jalkavoide

Tuotteet ja tietoa niistä löydät Nordic Nutrishopin sivuilta:
https://www.nordicnutrishop.fi/

Miten käytin tuotteita ja mitä vaikutuksia huomasin?

Puhdistin kasvoni ja kuorin lisäksi kerran pari viikossa tavanomaisilla tuotteillani. Tämän jälkeen pyyhin kasvot kasvovedellä. Sitten lisäsin silmänympärysseerumin ja muutaman tipan hyaluronihapposeerumia ja annoin näiden tuotteiden imeytyä kunnes lisäsin lisäksi Bee Venom kasvovoidetta.

Olin varustautunut siihen, että nämä tuotteet eivät riitä kosteuttamaan todella kuivaa ihoani, mutta olin väärässä. Luulin, että olisin tarvinnut lisäksi myös jonkin ihonhoitoöljyn vielä ennen voiteen lisäämistä. Minun piti kuitenkin luopua ennakkoluuloistani, sillä nimenomaan minusta tuli nyt näiden tuotekokeilujen jälkeen fani ennenkaikkea hualuronihapposeerumille. Mielestäni se kosteuttaa ihoani riittävästi ilman että voiteen tarvitsee olla liian rasvainen. Iho on nimittäin tuntunut nyt paljon hengittävämmältä ja raikkaammalta.

Kenties liian rasvainen voide on ollut syynä siihen että ihohuokoset ovat tuntuneet tukkoisilta ja näkyneet hyvin selvästi vaikka finnejä ei enää nykyään enää melkein koskaan ole, eikä mustapäitäkään. Minua ilahduttaa myös Puhdas+-tuotteiden hyvä hintalaatusuhde. Bee Venom voide tuntuu ihollani aivan moitteettomalta ja sen tuoksu on mieto, mutta aivan vastustamaton. 

Koska en tarvinnut jojobaöljyä kasvojen iholle, päätin lisätä sitä vartalovoiteeni joukkoon. Voi pojat miten silkkiseltä iho tuntui sen jälkeen! Suunnittelen myös tekeväni huulirasvaa sekoittamalla yhteen jojobaöljyä ja vesihauteessa sulatettua mehiläisvahaa sekä ghee-voita. 

Jalkavoide sopii mielestäni myös käsivoiteeksi ja hoitamaan esimerkiksi polvien tai kyynertaipeiden kuivaa ihoa. Jalkavoide on aivan ihanan raikkaan, mutta ei missään nimessä liian voimakkaan tuoksuinen ja on siksi mukavan unisex koko perheen tuote. Voidetta voi hieroa illalla jalkoihin, antaa sen muutaman minuutin ajan imeytyä ja vetää sitten puhtaat puuvillasukat jalkoihin. Pumppupullossa oleva jalkavoide vaikuttaa myös erittäin riittoisalta.