perjantai 10. tammikuuta 2014

Lääkiksestä valmistuneita kyborgivalelääkäreitä maa täynnä?

Ei ole oikein väittää olevansa lääkäri jos ei ole lääkistä käynyt, mutta mikä tekee lääkäristä lääkärin? Riittäkö se että toimii vain niin hyvin ettei saa potkuja tai joudu syytteisiin hoitovirheestä tai kuolemantuottamuksesta? Suojaavatko käypähoitosuosituksiin nojautuminen lääkäreitä vaikka potilas ei tulisikaan autetuksi? Tällaisia olen potilaana miettinyt. Koululääketieteen toiminta kroonisten sairauksien suhteen käy yhä järjettömämmäksi sellaisen potilaan silmissä joka on saanut avun kokonaisvaltaisesta lääketieteestä ja muista hoitomuodoista. Ehkä liikaa Scifiä telkusta katsoneena ei voi kuin miettiä että onko monet lääkärit oikeasti ihmisiä vai jotain lääketehtaiden ohjelmoimia kyborgeja.

Ikävistä epäkohdista joutuu puhumaan paljon jos rehellisesti ottaa esille kilpirauhasen vajaatoimintaoireistosta kärsivien asiat tässä maassa. Miksi lääkäreille tuntuu olevan niin helppo määrätä potilaalle masennuslääkkeitä, lähettää psykiatrin konsultaatioon, otattaa joitakin verikokeita ja sitten vain todeta että "kaikki arvot viitteissä, sinussa ei ole mitään vikaa" Jos potilas tähän väliin sitten sanoo, että tuntee itsensä tosi sairaaksi niin lääkäri on kuin ohjelmoitu sanomaan:

-Olet varmasti masentunut, kirjoitan sinulle vähän "Ilostumix Segawax"-pillereitä nousevin annoksin niin jo pitäisi elämän kirkastua!
-Olet läski. Älä käy salaa jääkaapilla vaan ota itseäsi niskasta kiinni ja syö järkevästi ja mene lenkille.
-On ihan tavallista että kaikenlaisia pikkuvaivoja tulee tuossa iässä. Ne pitää vaan kestää.
-Sinulla on varmasti vaihdevuodet. Tässä resepti "Estrogen Domince"-pillereihin ja tässä samaa kamaa geelinä, sipaise vähän "naapurin tytölle" aina välillä. 
-Kas tässä resepti "Gibuwex Tajubois"-lääkkeitä. Ota jos kolottelee, mutta älä aja autoa. Jos nämä alkaa oksettaa, tässä "Oxumahasbie"-pahoinvointilääkkeitä ja jos et saa unta niin tässä "Tajugangaallex"-resepti. Näitä ei saisi käyttää yli viikkoa putkeen, mutta jos nää loppuu niin tuo vain resepti uusittavaksi tänne terveyskeskukseen.
-Sinua ei vaivaa mikään muu kuin korkeat kolesterolit. Statinoipa itsesi tällä "Hirweesargu Jalgoihis"-kolesterolilääkkeellä ja muista syödä margariinia!
- Sinun ei pitäisi liikaa kiinnittää huomioita jokaiseen pikku kolotukseen eikä lukea liikaa nettiä. Ehkä sinun pitäisi hankkia itsellesi jokin kiva harrastus!
-Vastaanottoaika on nyt päättynyt. Varaapa itsellesi uusi aika niin katsotaan tilannetta puolen vuoden kuluttua uudelleen ja käytä näitä määräämiäni lääkkeitä siihen asti. Ei, et tarvitse sairaslomaa. Näillä lääkkeillä pärjäät.


Kuulenko jossain ihmeellistä kilinää? Se on selvästikin Big Pharman kassakone joka kilisee tasaiseen tahtiin ja se kassakone ei ole mitenkään pieni. Lääkeyhtiöt ovat ujuttaneet lonkeronsa hyvin syvälle valtoihin ja hallituksiin. Niiden tarkoitus ei ole parantaa ihmisiä vaan tuottaa rahaa. Mitä sairaampina ihmiset pidetään, sen enemmän he käyttää lääkkeitä. Lääkeyhtiöt ei kuppaa vain yksittäisiä ihmisiä vaan kokonaisia valtioita sillä ihmisten sairaana pitäminen syö tuottavuutta. Elintarviketeollisuus on lääkeyhtiöiden hyvä kaveri myös sillä mitä enemmän ihmiset syö epäterveellisiä kulutushyödykkeitä, sen sairaammaksi ja lääkittävämmäksi tulevat ja kassakone kilisee. Kyllä meinasi minulta kerran kahvit purskahtaa suusta ja nenästä näppäimistölle kun luin erään arvostetun lääkärin mielipiteen siitä, että funktionaalisen lääketieteen testit ovat rahastusta. Kyllähän raha pyörittää tätä maailmaa, mutta ei ihmisiä tarvitsisi tyhminä pitää. Ihmisillä on myös itsesuojeluvaisto ja ihminen haluaa laittaa rahansa sinne mistä kokee saavansa hyötyä. Kyllä minä kiikutan esimerkiksi mieluummin rahani luontaistuotekauppaan kuin apteekkiin ja teetän niitä kalliita omakustanteisia testejä jos ne auttavat saamaan selkoa tilanteestani. Nämä testit ei olisi kalliita jos kokonaisvaltainen lääketiede integroitaisiin julkiselle sektorille.

Jotkut lääkärit ovat vapautuneita Big Pharman otteesta. Heidät voisi tunnistaa mm.seuraavanlaisista lauseista ja kysymyksistä:

-Kyllä minä uskon sinua kun sanot että sinulla on selviä kilpirauhasen vajaatoiminnan oireita. Kyselenpä sinulta vähän lisää niin voimme päätellä mitä voisi tutkia vielä lisää.
-Ai ei ole Thyroxin auttanut ja oireet kenties vielä pahentuneet. No kuule on niitä muitakin lääkkeitä kilpirauhasen vajaatoimintaan. Selvitetäänpä voisitko kenties hyötyä niistä. Tutkitaan kuitenkin ensin ainakin huolellisesti sinulta rT3-hormonit suhteessa T3v:hen, raudat, b12-vitamiinitasot ja teetetään lisämunuaisen toiminta-analyysi sylkinäyttein. Jos nämä asiat ei ole kunnossa, ei nämä toisenlaiset kipirauhashormonilääkitykset useinkaan toimi.
-Otetaanpa tarkoin selvää mistä juuri sinun kohdallasi nämä oireet johtuvat
-Kerrotko minulle millainen on ruokavaliosi ja käytätkö ravintolisiä?
-Onko sinulla myös alilämpöä? Se on usein merkkinä kudostason kilpirauhashormonivajeesta.
-Vaikka kilpirauhasarvosi olisivat viitteissä sinulla voi silti olla kudostason kilpirauhasen vajaatoiminta. Se mitä voimme mitata verestä ei läheskään aina kuvasta sitä mitä tapahtuu solutasolla tai on tapahtumatta.
- Kilpirauhasen vasta-aineesi ovat koholla. Laaditaanpa sinulle tulehdusta vähentävä ruokavalio ja otetaan käyttöön tulehdusta vähentäviä lisäravinteita
-Onko sinulla närästystä, ripulia, ummetusta, vatsakipuja, ilmavaivoja? Tuntuuko ettei ruokasi sula? Jos ruoansulatus on heikkoa ja jos suolistossa on ongelmia, nämä olisi tärkeä myös tutkia ja hoitaa kun on kilpirauhasen vajaatoimintaoireistoa.
-Älä ole liian huolissasi painostasi. Jossain vaiheessa se alkaa normalisoitua kuin hoidetaan sinua kokonaisvaltaisesti. Nyt on tärkeää että syöt riittävästi ja saat tarpeeksi energiaa ja ravintoaineita.
-Koska epäilen sinulla häiriötä lisämunuaiskuoren hormonierityksessä olisi syytä pitää taukoa liikuntaharrastuksessa varsinkin kun kerroit että suoritustasot ovat laskeneet.
-Onko suvussasi ollut kilpirauhasongelmia?
-En nyt suorilta käsin lähtisi kokeilemaan kilpirauhaslääkitystä. Tutkitaan ensin hiukan enemmän mistä sinun kohdallasi oireet johtuvat ja onko sinulla puutoksia mm. jodista, raudasta, sinkistä, kuparista ja seleenistä ja ovatko kilpirauhasen vasta-aineet koholla.
-Annapas kun luen tarkoin sen kirjoittamasi listan kaikista oireistasi.
-Lähdetään tutkimaan tarkemmin. Kirjoitan sinulle sairaslomaa siksi aikaa ja suosittelisin että kävisit myös funktionaalisen lääketieteen ravintovalmentajalla tai ravintoterapeutilla jotta saamme ravintoasiat myös kuntoon.
-Millaisia ajatuksia ja toiveita sinulla itselläsi olisi hoitosi suhteen?

Potilaalle tuskin on merkitystä sillä onko lääkäri arvostettu piireissä ja onko hän erikoislääkäri tai saako palvelun halvalla terveyskeskuksesta jos hän ei saa tarvitsemaansa apua. Potilaalle merkitystä on sillä osaako lääkäri auttaa häntä. Aina ei tarvita lääkäriä. Joskus vaikka homeopaatti, kalevalainen jäsenkorjaaja, vyöhyketerapeutti tai ravintoasiantuntija voi auttaa. Jotkut opiskelevat itse niin pitkälle asioita että oppivat auttamaan itse itseään. Siinä voi käydä niinkin että innostuu omista myönteisistä kokemuksistaan niin että haluaa itsekin opiskella parantajaksi, kuten kirjoittajalle on käynyt. Saanko tulevaisuudessa nimittää itseäni parantajaksi? Sen määritän minä itse ja asiakkaani. Sitä titteliä ei voi patentoida tai ottaa minulta pois jos onnistun auttamaan ihmisiä. Voi tietenkin olla myös valeparantajia. Joskus harvoin löytyy tästäkin maasta sellaisia valelääkäreitä jotka eivät ole valmistuneet lääketieteellisestä tiedekunnasta hyväksytysti. Mielestäni kuitenkin merkittävästi enemmän on ns. laillisia valelääkäreitä, jotka osaavat pääasiassa lääkitä, eivät parantaa.