tiistai 19. marraskuuta 2013

Maailmanhistorian tervein kansa

Löysinpä mielenkiintoisen ravitsemusaiheisen kirjoituksen. Ei heti uskoisi että britit ovat joskus syöneet terveellisesti ja olleet terveitä, mutta tämä aika olikin silloin "ennen vanhaan". Emme välttämättä elä nykyään pidempään kuin viktoriaanisen ajan britit, mutta kuolemme kituen. Miksi olisi näin? Lue Joonas Konstigin kirjoitus aiheesta: http://joonaskonstig.com/2013/03/30/maailmanhistorian-tervein-kansa/

"Käännä selkäsi järjestelmälle, jonka tehtävä on tuottaa rahaa tuottamalla sairautta. Sulje pois kaikki, mitä viranomaiset ja iltapäivälehdet kuten HS tiedottavat ravitsemustieteen uusista, muka-tärkeistä löydöksistä ja yhä uusien lääkkeiden välttämättömyydestä. Näillä ei ole sinulle mitään opetettavaa. Pidä huolta itsestäsi ja niistä joista välität. Hanki perspektiiviä."
Mitä ajattelet tästä kuvasta? Olisin itse kenties taipuvainen ajattelemaan, että minä tahdon syödä tuon isoimman ja pulleimman kalan, nam, mutta voisiko myös esittää itselleen kysymyksen: Uskallatko uida vastarintaan?