2. vastaanotto

Diplomiravintoterapeutti Nina Saine


Vastaanotto on etäkonsultaatio Skypen välityksellä, mielellään nettikameralla. Työskentelyaikani yksilövalmennuksissa ovat pääosin aamu- ja aamupäiväaikoja. Valitettavasti en pysty tarjoamaan ilta- tai viikonloppuaikoja. Uusia asiakkaita otan pääsääntöisesti vastaan elo-lokakuussa ja tammi-huhtikuussa harkintani mukaan. Kun minulta tiedustelee aikaa, kannattaa liittää mukaan lyhyt kuvaus siitä mitkä seikat ovat johtaneet hakemaan apua ravintoterapeutilta. 

Hinta:
80€/h

Ensimmäinen tapaaminen 1.5-2h, 160€, seurantakäynnit tarpeen mukaan, yleensä ensin tunti, myöhemmin mahdollisesti 30-45 min. Käyntien hintaan sisältyvät myös kirjalliset ohjeet.

Yksi, korkeintaan kaksi lyhyttä sähköpostikonsultaatiota varsinaisten vastaanottojen  välissä on mahdollista saada veloituksetta. (Edellyttäen että vastaamiseen ei mene paria minuuttia kauempaa) Muutoin on hyvä varata tarvittaessa erillinen konsultaatioaika puhelimiste. (alle 15 min puhelut 20€)

Hinnoissa alv 0%

Peruuttamattomista ajoista veloitetaan täysi hinta, samoin ajoista jotka on peruutettu myöhemmin kuin edellisenä arkipäivänä klo 12.00 mennessä.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mitä odottaa vastaanotolta?
Olen ystävällinen ja helposti lähestyttävä ihminen ja otan sinut ihmisenä huomioon yksilönä, samoin voimavarasi ja oman henkilökohtaisen tilanteesi. Olen tottunut olemaan tekemisissä hyvin monenlaisten ihmisten kanssa.

Ennen vastaanottoa saat täytettäväksi esitietolomakkeen ja oirepistekartoituksen, jotka lähetän sinulle sähköpostitse. Ne palautetaan joko sähköpostitse tai lähettämällä ne minulle muistitikulla postitse. Vastaanottoni on kokonaan paperiton. Suosittelen varaamaan lomakkeiden täyttämiseen aikaa. Viideltä päivältä täytetään myös ruokapäiväkirja. Saamme käytettyä ensimmäisen vastaanottoajan tehokkaasti ja suunniteltua hyvin miten etenemme kun olen voinut etukäteen rauhassa tutustua huolellisesti täytettyihin etukäteistietoihin.

Usein ravintoterapia sisältää muutoksia ruokavalioon ja ravintolisäohjelman suunnittelun. Pidän työssäni tärkeänä, että neuvon riittävän käytännöllisesti ja konkreettisesti asiakkailleni miten nämä muutokset toteutetaan ja millaisia ruoka-annokset siis tulevat olemaan ja miten ravintolisäohjelma otetaan käyttöön. Olen apunasi, joten mitään tällaisia muutoksia ei siis tarvitse pelätä etukäteen.


Laboratoriokokeet ja muiden ammattilaisten konsultointi

Saatan myös suositella joitain funktionaalisen lääketieteen laboratoriokokeita, jos jostain osa-alueelta kuten suolistosta, ravitsemuksesta tai hormonitoiminnasta olisi hyvä saada lisätietoja, pystyäksemme paremmin optimoimaan mm. ravitsemusta ja ravintolisäohjelmaa. Toisinaan on viisasta myös konsultoida lääkäriä tai jotakin muuta terveyden tai hyvinvoinnin ammattilaista. Päämääränäni on auttaa asiakastani tietenkin myös silloin kun se tarkoittaa hänen ohjaamista myös jonkun toisen ammattilaisen vastaanotolle.

Mitä jos tulee pulmia ja joku homma ei toimi?
Otan aina myös tarkkaan huomioon, jos asiakas kertoo että jokin neuvoni ei ole tepsinyt tai esimerkiksi jokin tuote, ruoka-aine tai ravintolisä ei olekaan sopinut hänelle. Silloin tietenkin korjaamme kurssia ja teemme tarvittaessa suunnitelmiin muutoksia ja optimointeja.


Kauanko ravintoterapia kestää?Jotkut käyvät vastaanotollani vain pari kertaa ja saavat sen avun minkä tarvitsevatkin, mutta joidenkin kanssa keskustelemme pidempäänkin säännöllisesti. Keskimäärin vastaanotollani käydään neljästä kuuteen kertaan, ajallisesti neljästä kuukaudesta n. vuoteen. Vaikka se voi tuntua hieman työläältä, mm. oirepistekartoituslomakkeen uudelleen täyttämistä ja ruokapäiväkirjojen täyttämistä on usein hyödyllistä käyttää seurantatyökaluina ravintoterapian edetessä.Keitä voin auttaa?Olen parhaiten pystynyt auttamaan asiakkaita, jotka ovat riittävän motivoituneita ja halukkaita siihen  muutokseen, mitä tuloksellinen ravintoterapia edellyttää. Minä toki neuvon ja valmennan, mutta sinä olet se arkipäivän sankari, joka saat viime kädessä aikaan positiiviset muutokset hyvinvoinnissasi. Minun tehtäväni on tehdä itseni sinulle tarpeettomaksi.

Ravintoterapian aloittamiseen on hyvä valita sellainen ajanjakso elämästä, jolloin ei ole liikaa kaikenlaista muuta meneillään. Jos vointi on todella heikko ja huono, voi olla ettei ravintoterapia onnistu, ellei sitten esimerkiksi omainen pysty auttamaan mm. ruoanvalmistuksessa ja ravintolisäohjelman toteuttamisessa.

Koska vastaanottoni on digitaalinen ja paperiton etävastaanotto, asiakkaillani tarvitsee olla jonkin verran teknisiä valmiuksia, kuten valmiudet käyttää etäyhteyttä (Skypeä on suhteellisen helppo oppia käyttämään ja yhteyksien toimiminen, mikrofonin ja kuvayhteyden toimiminen kannattaa varmistaa tarvittaessa hyvissä ajoin etukäteen vaikkapa soittamalla skypellä jollekin kaverille tai sukulaiselle.) ja tallentaa sekä lähettää teksti- ja kuvatiedostoja sähköpostitse. Jos tilanne niin vaatii, kollegojeni yhteystietoja löytyy mm. Suomen Ravintoterapiayhdistys ry:n verkkosivuilta, josta löydät keitä ammattilaisia pitää lähivastaanottoa sinua paikkakuntaasi lähimpänä.